Analize microbiologice

Apa este esenţială pentru susţinerea vieţii şi este un drept fundamental al omului. Apa potabilă înseamnă sănătate şi ar trebui să fie disponibilă pentru toţi oamenii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii defineşte apa potabilă ca apa care consumată de-a lungul întregii vieţi nu produce niciun risc semnificativ pentru sănătate. Acestui risc se supun toţi consumatorii, dar cu precădere, nou-născuţii, copiii, vârstnicii şi persoanele care trăiesc în condiţii de igienă precară.

Cele mai frecvente probleme de sănătate care apar datorită consumului de apă se datorează contaminării microbiologice. O apă contaminată din punct de vedere microbiologic vizează în special, prezenţa materiilor fecale de origine animală sau umană care pot fi surse de agenţi patogeni. Prezenţa agenţilor patogeni în apă poate genera aparaţia epidemiilor hidrice. Pentru a preîntâmpina apariţia îmbolnăvirilor este necesară testarea periodică a calităţii microbiologice a apei de consum.

În vederea identificării unor posibile contaminări a apei potabile cu materii fecale, dar şi pentru a evidenţia prezenţa oricăror factori de natură microbiană, în laboratorul Artoprod se efectuează determinări cu privire la umătorii indicatori:

  • Enterococi intestinali (steptococi fecali);
  • Escherichia coli;
  • Bacterii coliforme totale;
  • Număr de colonii la 22˚C;
  • Număr de colonii la 37˚C;
  • Pseudomonas aeruginosa;
  • Clostridium perfringens;
  • Legionella spp., etc.
DMC Firewall is a Joomla Security extension!